ИНТРИГУВАЩО

26.01.2014 13:42

Скейтбордове, падащи звезди и истински желания!

Боб и падащите звезди

Нова българска детска приказна поредица?

Че какъв ще е този град? Такъв, в който всички се движат на скейтбордове. В него дори дядовците се носят по улиците на дъски с колелца. Освен това жителите му са усмихнати и любезни, хранят се разумно и здравословно с лично отгледани и приготвени храни и спортуват много.

Дори и при такъв начин на живот обаче се случва някой да се разболее. Точно това става с баба Скейти. Дядо Скейто предлага на внука си Боб да поканят приятели на среднощен пикник в градината. Хем ще се забавляват, хем ще бъдат близо до баба Скейти, ако тя има нужда от помощ. Докато се излежават върху одеялото и се наслаждават на компанията си, стават свидетели на падащи звезди.

Чували сте за поверието, че желание от сърце, намислено докато гледаш падаща звезда, ще се сбъдне, нали? Наистина ли е така? Какво ще си пожелае Боб? Нещо за себе си – нова играчка, нов скейтборд? Или пък нещо, което ще бъде от полза за негов близък човек?

Авторката Мария Мартин ще ви разкаже всичко това и още поучителни неща за взаимоотношенията между хората.

Илюстрациите на художничката Ива Груева са чудесни, а хубавата новина е, че ни очакват още книжки с истории от Града на скейтбордовете. Чакането никога не е било силната страна на децата у дома, но ще стискаме зъби и ще чакаме следващата приказка – „Как дядо Желе откри пътя на усмивките”.